Blog

Hvad har lykken med en hvid sandstrand at gøre…??!

15. juli 2011

I ethvert dameblad med respekt for sig selv og fingeren velplaceret på samfundspulsen har emnet om, at taknemmelighed gør dig lykkelig, prydet de farvestrålende sider og er ofte sat i tæt forbindelse med mindfulness trenden. Tekst og fotos tager os med på en rejse til fjerne egne, hvor himlen er blå, bambusmåtten ligger parat i det hvide sand og skvulpene fra det altid krystalklare hav er den eneste lyd, der bryder stilheden.

HALLO!! Hvad med at iscenesætte noget som vi kan relatere til i vores hverdag, i stedet for at give et billede af, at taknemmelighed -og den dermed bringende lykke- og mindfulness kun er noget som kan dyrkes med total renhed i paradisiske omgivelser?? Essensen i lykken og at kunne leve i mindfulness er vel egentlig netop, at hvert enkelt menneske i kraft af sin tilstedeværelse, nærhed og taknemmelighed for det som netop dét menneske evner og har, formår at skabe sit eget indre paradis uden at have brug for den helt store ydre iscenesættelse…

Du skal ikke udsætte eller planlægge at søge lykken i morgen eller på rejser under fjerne himmelstrøg. Du skal være til og taknemmelig for og i det nære. I din søns smil, i de små sejrer, i din kollegas anerkendende kommentar, i at hjælpe en fremmed over vejen, i dit spæde skridt på vejen i processen mod et mål.

Eller i det som vi ofte –og helt naturligt- glemmer; i at kunne stå ud af sengen om morgenen; i at kunne ytre sig frit; i hver dag at have valget -der ligger skjult for de fleste: Hvordan ønsker du egentligt at leve dit liv? Prøv at stoppe op, være tilstede og gennem dit nærvær til dig selv og livet at føle, se, mærke, høre, om du befinder dig på rette sted, eller om du skal til at vælge en anden vej. Lad være med bare at flyde med dér hen, hvor livet nu lige bringer dig, men benyt dig af din mulighed for at være tro mod dig selv og leve efter dine personlige sande værdier. For det er hér muligheden ligger for den store taknemmelighed over livet, som det er lige nu og her!

Coach København | Emilie Krogh

You Might Also Like