Blog

“En latte og Lykke str. XX-large, tak!”

1. april 2011

”Lykken, hvad er det lige for en og fås den i forskellige størrelser?” Sådan spurgte en af mine veninders børn mig forleden dag. Og hvad er det så lige, man svarer til dét, når man er voksen og nødigt vil ødelægge pigens udmærkede illusion om, at man har styr på lige netop, det dér med at være voksen og lykkelig, eller i hvert fald særdeles livsglad og tilfreds med tilværelsen…

Jeg rodede mig ud i en længere forklaring om, at lykke i hvert fald ikke er afhængigt af, om man har et stort hus, mange penge og flotte biler. Men så let slap jeg ikke… Pigen ville jo så vide, hvorfor så mange voksne arbejder så meget, og hvorfor hun så så tit hørte sine forældre ærgre sig over, at de ikke havde råd til et nyt køkken, og hvorfor hendes far så brugte hele sidste lørdag på at køre rundt til bilforhandlere og kigge på nye biler?

Ja, hvad er det, man siger til et barn, der spørger om, hvad det er, vi voksne har så travlt med at ærgre os over, få råd til og i det hele taget bruge vores tid på. Jeg svarede noget i retning af, at det jo var meget forskelligt, hvad der gør mennesker lykkelige. Og at jeg i øvrigt ikke vidste, om man kunne være ”Lykkelig str. medium”.

Tanken om at sætte sig ind på en café og bestille ”En latte og lykke str. XX-large” kunne dog egentlig nogen gange være meget praktisk…. ”Lykke er vist, når man er virkelig glad og tilfreds og ser en mening med det man foretager sig”, forsøgte jeg. Hun blev stående og kiggede på mig med sine kæmpe store kuglerunde øjne…. ”Hvorfor gør alle så ikke bare det?… Det vil jeg da i hvert fald, når jeg bliver voksen”. Så var det ligesom slået fast!

You Might Also Like