Blog

Tør du tage til Paradis?

24. april 2011

Sidder i forårssolen. Vil lige sidde og arbejde lidt ved computeren. Men solen driller; jeg kan ikke rigtig se skærmen…. Skubber computeren lidt væk og læser istedet avisens rejsetillæg, der som altid er spækket med det ene mere fantastiske rejsemål efter det andet. Misser op mod solen og hører mine børns latter fra gyngestativet og den rytmiske lyd af gyngens knirken. Aaaah, forår i Danmark : ) Og ingen planer hele dagen!

Læser en artikel om en caribisk ø, der trækker med sine hvide sandstrande, hængekøjer i skyggen og den totale afslapning. Netop sådan en bounty ø som mange vintertrætte, tænderklaprende, blege danskere står og drømmer om på peronnen og venter på et forsinket tog i løbet af vinteren. På denne ø kan det garanteres, at man kun kan slentre rundt i laveste gear. Der er simpelthen ikke mulighed for at få et fix facebook, youtube eller blive forstyrret af den sædvanlige flod af mails og informationer, som man ellers skal tage stilling til. Her kan man tage til og simpelthen få serveret mindfulness til morgen, middag og aften. Lave absolut intet. Bare være til i nu´et!

Ja, dér i det efter sigende ”paradis på jord” får man lov til at lave absolut ingenting. Hvor fantastisk, skønt, utopisk, romantisk….skræmmende, kedeligt?? Hvor længe kan vi fra vores del af verden mon holde til den slags? Er de fleste af os blevet så afhængige af at være logget på konstant, at vi faktisk ville få noget nær abstinenser og klaustrofobi af vores eget selskab, hvis vi blev udsat for mere end én uge i dette paradis??

Mange mener jo, at de er nødt til konstant at være ”på” pga. deres job og mange svælger vist dagligt i unødvendige opdateringer af facebook-venners mere eller mindre uinteressante hverdagsgøremål.

Måske er det sikrest at blive herhjemme….?

Vi er vel heller ikke blevet så primitive, at vi bliver nødt til at vælge mellem enten A. Ø (meget langt væk)/”mindfulness” eller B. Hjemme/”logget på”. Eller er vi?  

Skal vi virkelig knokle rundt og arbejde 50 uger om året for at få mulighed for at kunne betale for 2 ugers mindfulness på den anden side af Jorden? Vil man ikke kunne sammenligne det med, hvis man ønsker at være sund og derfor lever sundt i et par uger, hvorefter man vender tilbage til samme livsstil, som man havde før kuren….?

Rigtig mange vælger at tage kurser i mindfulness i øjeblikket. Men hvor meget ønsker vi det egentligt i vores hverdag, når det tilsyneladende er så frygteligt svært at slukke mobil og computer og virkelig udøve det i hverdagen. Det står os jo i virkeligheden allesammen fuldstændig frit for at vælge mellem at være ”logget på” eller at være fokuseret på det nære.

Mine tanker afbrydes af børnenes latter, og jeg er igen helt til stede lige her i vores lille have. Jeg slukker mobilen og lukker computeren.  

 

You Might Also Like