Blog

Så blev jeg endelig afhængig!

3. oktober 2013

Jeg har i flere år -faktisk siden jeg var teenager- ikke kunne finde en god måde at få motion og få styrket min krop på. Har –ligsesom rigtig mange andre vist også har prøvet- været indmeldt i diverse forskellige fitnesscentre. Har været rigtig aktiv i starten af indmeldelsen. Været afsted min. 2 gange om ugen i en måneds tid, hvor efter det så bare er gået jævnt nedad bakke, for så efter 2 måneder aldrig mere at komme der. Resultatet er altså blevet det samme hver gang. Den månedlige PBS-trækning har været den eneste muskel, der er blevet trænet resten af året! Og jeg har skældt mig selv ud!

Sidste gang det skete lovede jeg mig selv, at det skulle være HELT sidste gang! Det er efterhånden 1 år siden. Og ja, det tog lang tid før, at det gik op for mig, at motion ikke behøver at være en ”enten-eller”-ting. Forstået på den måde, at det behøver ikke at være sådan, at jeg ENTEN er i fitnesscenter 2-3 gange om ugen ELLER overhovedet slet ikke får styrket min krop.

Det handlede om, at jeg skulle finde MIN helt rigtige måde at gøre det på, og det har jeg fundet nu!

Hver dag bruger jeg ca. 20 min på min yoga-måtte her hjemme. Jeg sørger for ro omkring mig –så vidt det er muligt!- og har så sammensat et program, som jeg følger. Progammet er sammensat på baggrund af de øvelser, som jeg har lært gennem de utallige ”fitness-center-forsøg” og det, jeg har lært af forskellige fysioterapeuter i forbindelse med mine to graviditeter, hvor jeg –især første gang- var kraftigt ramt af bækkenløsning.

Jeg kender min krops svage punkter, og jeg ved, hvordan øvelserne skal laves. Jeg øger antallet stille og roligt og arbejder i intervaller af 8. Mens jeg laver øvelserne hører jeg skøn meditationsmusik og har gerne et par stearinlys tændt. Efter øvelserne mediterer jeg. Når jeg er alene hjemme og har tid, mediterer jeg dybt og længe ca. 20 min. Andre gange –når børnene vrimler rundt i huset- bare lige et par minutter.

Hold nu op, hvor er jeg blevet afhængig af det! Jeg elsker det virkelig. Jeg mærker min krop bliver stærkere og rent mentalt, får jeg mere ro på.

Når jeg mediterer bruger jeg mine egne Kernestyrke meditative øvelser, som jeg også bruger sammen med mine kunder. Det går ud på, at ”finde ind til Kernen/sjælen” i dit sind og mærke, hvem du er. Det styrke selvværdet og den indre fred.

Konditionen trænes sammen med min dejlige hund. Hun hedder Malou og er en Cavalier King Charles Spaniel hvalp. Vi fik hende for et halvt år siden. Malou er blevet min trofaste ”skub i rumpen ud af døren”-ven. Hun skal nok huske mig på, at der skal motioneres hver dag. Og nej, det er ikke 10 km´s sveddryppende løb med skridttæller og alt det rigtige ”gear”. Det er hygge-lunte ture! Ja, lyder måske ret pensionist-agtigt, men jeg læste fornyligt, at gåture i rask trav faktisk var en rigtig sund måde at få motion på. Derudover har jeg en kronisk øresygdom, der gør, at jeg ikke ret godt tåler at svede…. Hvilket jo også spændte ben for mine fitness-forsøg.

Mine to drenge på 5 år og 9 år er tit med på turene. De er gerne på cykel eller løbehjul, så det giver sig selv, at jeg må lidt op i tempo.

Jeg håber på, at jeg med dette indlæg kan inspirere dig til at finde DIN helt rigtige måde at få motion på og styrke din krop. Den skal jo holde hele livet og gerne være en ven uden for mange skavanker ; )   

 

You Might Also Like